DOĞRU EĞİTİM İÇİN DOĞRU ÖĞRETMENLER GEREKİR

15.09.2017

Hepimiz çocuğumuzu en iyi şekilde yetiştirmek, onun hayatta mutlu, özgüvenli, başarılı bir birey, iyi bir insan olduğunu görmek istiyoruz. Çocuklarımızın erken yaşlarda başladığı bu önemli ve zorlu yolculukta en az aileler kadar hatta bazen onlardan bile daha etkili birileri var: Öğretmenlerimiz... Çocuklarımızı emanet ettiğimiz, onlara bilgi ve görgü kadar karakter özellikleri de aşılayan ve geleceklerinin şekillendirilmesinde büyük bir role sahip olan öğretmenler, bir eğitim kurumunun en büyük değeridir. Çocuğumuzun eğitim alacağı kurumun öğretmenlerinin niteliği, deneyimi ve bakış açısı çocuğumuzun yarınlarında son derece önemli bir etki yaratır. Peki bizler bunun ne kadar farkındayız? Çocuğumuzun eğitim alacağı okulu, kurumu seçerken öğretmenlerine ne kadar odaklanıyoruz?

DENEYİM VE BİRİKİM

Bir öğretmende en önemli özelliklerin başında deneyim ve birikim gelir. Yıllar içerisinde birçok öğrencinin eğitim-öğretimine katkıda bulunmuş, birçok öğrencinin hayatına dokunmuş öğretmenler, kendi birikimleri ile bu deneyimleri bütünleştirerek benzersiz birer eğitim hazinesine dönüşür, eğitimi doğru yaklaşımlarla kurgular, yapıcı ve sonuç veren adımlar atarlar

SÜREKLİ GELİŞİM

Öğrenmek sadece öğrencilere özel bir durum değildir. Günümüzde her şeyin hızla değiştiği dünyada, öğretmenler ve eğitim kadrosunun da yeniliklere açık ve kendini geliştirme odaklı olması kaçınılmaz. Çocuğumuzu emanet edeceğimiz öğretmenler de eğitimle alakalı yenilikleri takip etmeli ve uygulamayla buluşturabilmelidir. Kurumun da öğretmenlerin sürekli gelişimine zemin hazırlayacak platformları ve kaynakları sağlaması gerekir.

İNSAN ODAKLILIK

Eğitim özünde bir insan yetiştirme uğraşıdır. Bu nedenle eğitim kurumunun temelinde, odağında insanın olması büyük önem taşır. Bu insan odaklı ortamın birer kaldıracı olan öğretmenler de çocuklarımızın karakterini, yapısını ve geleceğini şekillendirirken onlara odaklı bir yaklaşım ve sistem içerisinde hareket etmeli, onları en iyi şekilde anlayıp, farklılıklarından bir çeşitlilik, bir enerji yaratabilmelidir.

MUTLULUK HER ŞEYDİR

Çocuklarımızı yarına hazırlayan öğretmenlerimizin işine odaklanması, umut ve heyecanını sürekli artırması için mutlu olmaları, kendilerini mutlu hissettikleri bir ortamda bulunmaları önemlidir. Öğretmen ne kadar mutluysa, kendini ne kadar güvende hissediyorsa o kadar verimli olur ve aynı mutluluğu ve pozitif enerjiyi çocuklarımıza aktarabilir. Bu nedenle eğitim kurumunun, öğretmenlerin mutlu olduğu, kendilerini güvende hissettiği ve sürekli gelişim gösterdikleri bir yapı sağlaması ve sunması önemlidir.

GÜÇLÜ VE TECRÜBELİ ÖĞRETMENLER İDE’DE...

ide okulları olarak öğretmenlerimizin çocuklarımızın geleceği üzerindeki etkisinin ve bırakacağı izin farkındayız. Bu nedenle tecrübeli, vizyonu açık ve yenilikleri yakından takip eden bir eğitim kadrosu kurmayı en önemli öncelik olarak belirledik. ide okullarında öğretmenlerimiz, Türkiye’nin önde gelen köklü eğitim kurumlarında en az 10 yıl çalışmış değerli eğitimcilerden seçildi. Her biri alanında iz bırakmış olan öğretmenlerimiz, güçlü bir kurumsal yapının da desteğiyle sürekli gelişim felsefesiyle bir araya geldi. PASS yaklaşımı çerçevesinde güçlü bir eğitim modelinin içerisinde yer alan öğretmenlerimiz, çocuklarımızı yarınlara hazır, özgüvenli ve başarılı birer birey olarak yetiştirmenin mutluluğunu yaşamaya hazır.

Çocuğunuzu doğru ellere emanet edin. Öğretmen kadromuz ve eğitim yaklaşımımız için daha fazla bilgi için tıklayınız: www.ideokullari.com.tr ide okulları anaokulu, ilkokul, ortaokul sınıfları için mülakat ve sınavla öğrenci kabulüne başlamıştır. Başvuru için tıklayınız!

Diğer yazılar

ide’den Yaz Tatili için Aktivite Önerileri

18.06.2020

ide’den Yaz Tatili için Aktivite Önerileri

İstanbul Modern Yaz Sanat Atölyeleri’ni çevrimiçine taşıyor. 4-12 yaş grubundaki çocuklar, İstanbul Modern’in Yaz Sanat Atölyeleri’ne Türkiye’nin her yerinden çevrimiçi katılarak, müze uzmanları ile buluşuyor, evlerinde sanat çalışmaları gerçekleştiriyor. 

Gönüllü Olmak Bize Ne Kazandırır?

20.12.2019

Gönüllü Olmak Bize Ne Kazandırır?

Gönüllülük;  toplumda insanlar arasındaki sosyal ilişkilerin gelişmesine katkı sağlayan, toplumsal yaşantıyı kolaylaştırıcı bir değerdir. Toplum içinde bu değerin yaygınlaşması; ortaya çıkan kimi sosyal sorunlara çözüm üretilebilmesine, insanlar arasındaki birlik, beraberlik duygularının pekişmesine yardımcı olur.

logo
Neden İde?


ide olarak hangi yaşta olursa olsun herkesin bir fikri, fikirleri olduğuna inanıyoruz. Okullarımızda herkesin fikirlerinin yargılanmadan, özgürce ifade edildiği, tartışıldığı bir eğitim ve sosyal ortam oluşturmaya odaklanıyoruz.

ide’nin eğitim yaklaşımına ve güvenli ortamına değer katan en büyük unsurların başında eğitim kadromuz geliyor. Her biri uzun yıllardır eğitim dünyasının içerisinde yer alan, benzersiz tecrübeye sahip eğitim ve idareci kadromuz öğrencilerimizi yarınlara hazırlıyor. ide’de eğitim kadromuz dünyadaki en güncel gelişmeleri takip edip uygulayarak öğrencilerimizin sadece Türkiye’de değil, dünyada da yetkin bireyler olarak yetiştirilmesi için kendilerini sürekli geliştiriyor.

Okul-öğrenci-aile uyumuna büyük önem veren bir kurum olarak sadece öğrencilerimizle değil, velilerimizle de açık, net bir iletişim kurmayı ve aynı dili kullanmayı önemsiyor ve bunu gerçekleştirmek için gerekli platformları ve yaklaşımları hayata geçiriyoruz.