ide BLOG
ide a
BURSLULUK SINAVI
ÖN KAYIT

ide’de Pi Günü Kutlamaları

ide’de Pi Günü Kutlamaları

Ünlü matematik sabiti pi sayısı anısına özel kabul edilen ve her yıl 14 Mart'ta kutlanmakta olan Pi Gününü, öğrencilerimizin kendi hazırladığı pi temalı tasarımlar ve eğlenceli oyunlarla kutladık.

Ortaokul öğrencilerimiz, 5. sınıf öğrencimiz Nil Yücenur’un hazırladığı Pi kolyesini anaokulu öğrencilerimize hediye ederek ve bugüne özel hep birlikte Pi bileklikleri yaptılar.

Öğrencilerimizin Türkçe – İngilizce hazırladığı oyunların yanı sıra Pi gününe özel özel şarkı sözü yazıp beste yapan öğrencilerimizden Delfin Bahar Üründül piyano, Rüya Aktürk ve Damla Bayraktar da gitar performansı sergiledi. 6. Sınıf öğrencilerimizin yazıp sahnelediği Startrek gösterisi ise Albert Einstein'ın doğum günü ve Stephen Hawking'in de ölüm yıldönümünü anısına sahnelendi.

Pi sayısının kim tarafından bulduğu kesin olarak bilinmemektedir. Ancak bu sayının tarihi millattan önceye kadar dayanıyor. Pi sayısı için günümüzde yaygın olan yaklaşım 3,14'tür. Gerçek değeri ise 3,141592653589793238462643383... şeklinde sonsuz devam etmektedir. Çemberin çevresinin ve alanın hesaplanması başta olmak üzere matematik, geometri ve fizik gibi bilimlerde büyük bir öneme sahiptir.

Pi günü afiş ve tasarımlarıyla okulu süsleyen öğrencilerimiz matematiğin eğlenceli yanını keşfettiler.

ide’de Pi Günü Kutlamaları ide’de Pi Günü Kutlamaları ide’de Pi Günü Kutlamaları ide’de Pi Günü Kutlamaları ide’de Pi Günü Kutlamaları ide’de Pi Günü Kutlamaları ide’de Pi Günü Kutlamaları ide’de Pi Günü Kutlamaları ide’de Pi Günü Kutlamaları