ide BLOG
BURSLULUK SINAVI
ÖN KAYIT

İstanbul'un Fethi; Panorama 1453 Gezisi

7. Sınıf öğrencilerimiz, Sosyal Bilgiler dersi kapsamında İstanbul’un Osmanlı Devleti tarafından fethinin canlandırıldığı Panorama 1453 Tarih Müzesi’ni gezdiler. Gezi öncesinde Sosyal Bilgiler dersinde konu ayrıntılı olarak incelendi. Gezi sırasında İspanyolca öğretmenimiz Nacho Perez, fetih sonrası Avrupa’da yaşananlarla ilgili bilgilerini öğrencilerle paylaştı. Gezi sonrasında Türkçe dersinde konu ile ilgili şiir analizi ile planlanarak fetih çok boyutlu olarak incelendi.

İstanbul’un fethinin hazırlık aşaması ve fetih kesitlerini, Osmanlı Devleti’nin askeri düzenini görsel canlandırmalar yoluyla kavrayan öğrencilerimiz İstanbul’un fethi ile ilgili bilgilerini pekiştirme fırsatı buldular.

İstanbul'un Fethi; Panorama 1453 Gezisi İstanbul'un Fethi; Panorama 1453 Gezisi İstanbul'un Fethi; Panorama 1453 Gezisi