Yarının Dünyasını Keşfedenler Kuracak

13.08.2018

Bilgi çağında yaşıyoruz. Dünyanın bilgisi, deneyimi parmaklarımızın ucunda. Bilgi okyanusu her geçen gün daha da büyüyor ve derinleşiyor. Böylesi bir dünyada çocuklarımızın en doğru yolu bulup yürümelerini sağlamak durumundayız. Bir yandan dünya vatandaşı olmalarını, bir yandan da farklılaşmalarını garanti etmek zorundayız. Zira bilgi çağında herkes bilgiye erişebildiğinden fark oluşturmak çok daha zorlaşıyor. Farklılıkları ve başarıyı getiren, bunları sürdürülebilir kılan en önemli özellik ise keşfedebilme becerisi ve keşif merakı. Yarının temellerini atacak bireyler; keşif  heyecanını bugünden kazanan ve gelecekte bu özelliklerini koruyup geliştirebilen çocuklar olacak. Peki keşfetmek, keşfedebilmek ve keşif heyecanını kaybetmemek için neler gerekir. Gelin bu sorunun cevabını birlikte arayalım!


Merak 
Tüm keşifler bir merak duygusuyla başlar. Farklı olanı aramak, yeniliklerin peşine düşmek, sıradan olanı aşmak için merak gerekir. Merak duygusu insanı araştırmaya, soru sormaya ve cevap aramaya yöneltir. Bu özellikler çocuk yaşta edinilen sorgulama becerileriyle birlikte gelişir. Çocuklarımızın merak duygusunu sürekli beslemek, onları yeniliklere, bilinmeyene ve farklılıklara hazırlamak çok önem kazanacak.




Cesaret
Keşfetmek cesaret gerektirir. Daha önce adım atılmamış topraklara yol almak, geçilmemiş denizlere yelken açmak için korkusuz, cesur beyinler ve ruhlar gerekir. Kendisine verilenle yetinmeyen, sorgulayan, farklı cevaplar arayan ve mevcudun dışına çıkmak isteyen çocuklar, yarını şekillendirecek keşiflere imza atacak bireyler olacak.



Hayal Gücü
Jules Verne’nin hayal gücü olmasa insanlık aya yol alır mıydı? Denizler altındaki dünyayı keşfetmeye cesaret edebilir miydi? Sir Arthur Conan Doyle’un hayal gücü olmasa Sherlock Holmes, en zorlu olayların arkasındaki gerçekleri keşfedebilir miydi? Keşif için hayal gücü, hayal gücü içinse merak, cesaret ve güven gerekir. Bu ortamda yetişen çocuklar hayal güçlerinin yardımıyla uçsuz bucaksız keşiflere çıkmaktan keyif alır.


Ekip Çalışması
Dikkat ettiniz mi tarihe şekil veren büyük kaşifler bir ekiple var olmuştur. Keşif tek başına olmaktan ziyade ekiple yapıldığında daha keyifli ve değerlidir. Ekip çalışması, küçük yaşlarda öğrenilen ve hayat boyu geliştirilebilen bir beceridir. Çocuklarımız, paylaşmayı, yardımlaşmayı ve etkileşim kurmayı öğrendikçe ve bu özelliklerini geliştirdikçe çok daha fazla, çok daha yeni ve çok daha keyifli bilgilere ve deneyimlere sahip olacaklar. 


İletişim
Keşif yolculukları içinde bulunduğu çevreyi anlayan, dünyayı tanıyan ve dünyaya açılmak isteyen beyinler gerektirir. İletişim teknolojilerinin bu kadar geliştiği bir dünyada bunları doğru kullananlar öne çıkıyor. Kendi dilini çok iyi kullanan, başta İngilizce olmak üzere birkaç dilde kendini çok iyi ifade edebilen ve bu diller üzerinden dünyayı okuyabilen çocuklar yarının kaşifleri olacaklar. Özellikle yabancı dil bilgisinin temelleri ne kadar erken atılırsa ve bu temeller ne kadar sağlam olursa gelecekte keşif becerileri ve yolculukları o kadar keyifli ve başarılı geçecek.

Güvenli Ortam
Keşfe yönelik bakış açısı ve zihniyet ancak güvenli ortamlarda yeşerir. Korkulardan sıyrılmış, hayatın gerçeklerinin farkında olan ve onlarla barışık, kendi çözümlerini üretebilen beyinler; hata yapmaktan korkmadıkları, yanlışlardan öğrendikleri ve kendilerini geliştirdikleri bir ortamda heyecanı tükenmeyen birer kaşife dönüşür. Çocuklarımızı, böylesi bir güven ortamında ve özgüvenli birer birey olarak yetiştirmek elzemdir. 

ide okulları olarak yarının kaşiflerini, geleceğe yön verecek bireyleri yetiştirme misyonuyla yola çıktık. Ve bu yolculuğun ilk aşamadan yani anaokulu aşamasından başladığına inanıyoruz. ide okullarında anaokulu eğitimi; çocuklarımızı özgüvenli, merak eden, denemekten çekinmeyen bireyler olarak yetiştirmek ve onları yarının kaşifleri olmasına yardımcı olmak üzerine kurgulandı.

Yarının kâşiflerinin filizlendiği ide okulları anaokulu eğitim sisteminin detayları için www.ide.k12.tr adresini ziyaret edebilirsiniz. Sizleri de ide okullarını keşfetmeye bekliyoruz.

Diğer yazılar

Çocuklarda Duygu Yönetimi

27.02.2024

Çocuklarda Duygu Yönetimi

Duygular, yaşadığımız olaylara verdiğimiz içsel tepkilerdir. Kişinin düşünceleri, anıları ve hayalleri tarafından şekillenirler.

Sömestr Tatilini Nasıl Değerlendirebilirsiniz?

29.01.2018

Sömestr Tatilini Nasıl Değerlendirebilirsiniz?

Tatilin iyi planlanması, çalışma döneminin verimliliğini arttırdığı gibi çocuklarınızın...

logo
Neden İde?


ide olarak hangi yaşta olursa olsun herkesin bir fikri, fikirleri olduğuna inanıyoruz. Okullarımızda herkesin fikirlerinin yargılanmadan, özgürce ifade edildiği, tartışıldığı bir eğitim ve sosyal ortam oluşturmaya odaklanıyoruz.

ide’nin eğitim yaklaşımına ve güvenli ortamına değer katan en büyük unsurların başında eğitim kadromuz geliyor. Her biri uzun yıllardır eğitim dünyasının içerisinde yer alan, benzersiz tecrübeye sahip eğitim ve idareci kadromuz öğrencilerimizi yarınlara hazırlıyor. ide’de eğitim kadromuz dünyadaki en güncel gelişmeleri takip edip uygulayarak öğrencilerimizin sadece Türkiye’de değil, dünyada da yetkin bireyler olarak yetiştirilmesi için kendilerini sürekli geliştiriyor.

Okul-öğrenci-aile uyumuna büyük önem veren bir kurum olarak sadece öğrencilerimizle değil, velilerimizle de açık, net bir iletişim kurmayı ve aynı dili kullanmayı önemsiyor ve bunu gerçekleştirmek için gerekli platformları ve yaklaşımları hayata geçiriyoruz.