ide BLOG
ide a
BURSLULUK SINAVI
ÖN KAYIT

ide öğretmenleri canlı derslerle her gün öğrencilerimizin evinde!

ide öğretmenleri canlı derslerle her gün öğrencilerimizin evinde!

ide öğretmenleri canlı derslerle her gün öğrencilerimizin evinde! 

13 hafta boyunca her sınıf seviyesi için hazırlanan ders programları doğrultusunda öğrencilerimiz, ders saatinde bilgisayar ve tabletlerindeki ekranlarda yerini aldı ve canlı olarak yayınlanan derslerle uzaktan eğitim sürecini tamamladılar.  

Uzaktan eğitime geçilmesiyle birlikte, eğitim içeriklerimizi online eğitime uygun hale getirdik. Öğretmenlerimiz özel ders içerikleri üretti, farklı yaş gruplarının gereksinimlerine cevap verecek şekilde senkron ve asenkron dersler hazırladılar. 13 hafta boyunca 427 canlı ders yapıldı ve 842 farklı konu anlatımlı ders içeriği hazırlandı. Bu anlamda uzaktan eğitim sürecinde ciddi bir çalışma yapıldı. Sadece akademik derslere değil, müzik, görsel sanatlar ve spor gibi derslere de program içerisinde yer vererek öğrencilerimizi destekledik.

Derslerimizi MS Teams üzerinden interaktif bir şekilde işledik. Okulda nasıl ders yapılıyorsa, öğrencilerimiz aynı şekilde okuldaymış gibi eğitim görmeye devam ettiler. Her sınıf seviyesi için hazırlanan ders programı doğrultusunda öğrencilerimiz, ders saatinde bilgisayar ve tabletlerindeki ekranlarda yerlerini aldı ve canlı olarak yayınlanan derslere katıldı. 

Bu süreçte, Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik bölümümüz etkin bir rol oynayarak bireysel ve grup çalışmaları ile öğrenci-öğretmen görüşmelerini düzenli olarak sürdürdü. Öğrencilerimizi takip edip velilerimize geri bildirimlerde bulundu. 

Eğitim sürecimize uzaktan devam etmek durumunda olsak da farklı proje ve deneyim temelli çalışmalarla bu dönemi verimli hale getirdik. Öğrencilerimizin Fen Bilgisi derslerinde hazırladıkları Zihni Sinir Projelerinden, Müzik bölümünün Ludwig Van Beethowen’ın 250. Yıl dönümününe özel hazırladığı online solo konserlere, evlerimizde muhteşem bir törenle kutladığımız 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ve 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Çocuk Bayramı kutlamalarından, Dünya Çevre Gününde farkındalık yaratmak amacıyla hayata geçirilen Cardboard Challange’a kadar birçok farklı proje ile öğrencilerimiz üretmeye devam etti. Aynı zamanda, öğrencilerimiz yürüttükleri sosyal sorumluluk projesi ile Kocamustafapaşa Çocuk Bakım Evi’ndeki çocukların uzaktan eğitim ders içeriklerine katkıda bulundular. Klasikler İncipit Öykü Tamamlama Yarışmasında ise yaratıcı öykülere imza attılar.

Geleceğin yetişkinleri olan çocuklarımızın en iyi eğitimi almaları, kişisel ve toplumsal sorumluluklarının bilincine varmaları, karşılaşacakları her türlü problemi çözecek becerileri edinmeleri çok önemli. Ama onların bu becerileri elde ederken keyif almaları ve mutlu olmaları da aynı derecede önemli. 


ide’de Online Eğitim;

47 Sanal Sınıf,

Haftada 427 Canlı Ders, 

Öğretmenlerimiz tarafından hazırlanan 842 farklı konu anlatımlı içerik

506 farklı online sınav ve 7 bin 634 soru çözümü

4 bin 172 birebir öğrenci öğretmen görüşmesi 

11 bin 481 grup dersi

252 bin 820 dk. ekran paylaşımlı görüşme

967 bin 112 dk. video kaydı

18 milyon 92 bin 704 dk. sesli görüşme

5366 birebir öğretmenler toplantısı 1017 grup toplantısı, 275 bin 568 ses kaydı, 230 bin 23 görüntü ve 51 bin 906 dk. ekran paylaşımı ve 13 hafta sonunda bin 538 farklı ders kayıt altına alınarak öğrencilerimize tekrar izleme imkânı sağlanarak tamamlandı.