ide BLOG
ide a
BURSLULUK SINAVI
ÖN KAYIT

ide’de 10 Kasım

ide’de 10 Kasım

“Benim naçiz vücudum, bir gün elbet toprak olacaktır fakat Türkiye Cumhuriyeti, ilelebet payidar kalacaktır.”

                                                                                                   Gazi Mustafa Kemal Atatürk

Ulu Önderimiz Atatürk’ü Saygı, Sevgi ve Özlemle Anıyoruz…

Aramızdan ayrılışının 83. yılında cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün değerli anısına 10 Kasım Atatürk’ü Anma Günü Töreni düzenledik.

Törenimiz öğrencilerimizin okulumuzun bahçesinde bulunan Atatürk büstüne çiçekler bırakması, Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı.

Ardından öğrencilerimizin hafta boyunca hazırlamış olduğu "Büyük Atatürk Oratoryosu" performansı, ortaokul öğrencilerimizin İngilizce seslendirdiği "Dünya Liderlerinin Gözünden Atatürk" mesajları, "İzindeyiz Atam" koro performansının yanı sıra "Kumru Ballade" piyano ve keman dinletisi, ilkokul öğrencilerimizin lirik dans performansı ve anaokulu öğrencilerimiz tarafından okunan Atatürk şiiri ile devam etti.

10 Kasım Atatürk anısına düzenlediğimiz 10 Kasım Büyük Atatürk Satranç Turnuvası’nda ödül alan öğrencilerimiz müdür yardımcılarımızdan ödüllerini aldı.

“A’dan Z’ye Resimli Büyük Atatürk Sözlüğüm” Atamızın anısına saygıyla büyük bir özenle ide öğrencileri tarafından hazırlandı.

ide öğrencileri tarafından seçilmiş TDK, TTK, Belleten referans alınmış ve öğrencilerin kendi oluşturdukları cümleleriyle ve çizimleriyle desteklenmiş “A’ DAN Z’ YE RESİMLİ BÜYÜK ATATÜRK SÖZLÜĞÜM” kitabı Atatürk’ün anısına bugün için hazırlandı.

“Beni görmek demek mutlaka yüzümü görmek değildir. Benim fikirlerimi, benim duygularımı anlıyorsanız ve hissediyorsanız bu kafidir. ”A’dan Z’ye Resimli Büyük Atatürk Sözlüğümüz, Atamızın bu sözünün ışığında, hayatındaki önemli kişi, olay ve kavramlara odaklanıyor. Başarılı bir asker, üstün niteliklere sahip bir siyasetçi, zarif bir centilmen ve dahi kelimelere dökemediğimiz tüm özellikleriyle gönlümüze taht kuran Atamızı anlama çabamızda, kitabımızı ona adıyor, anısının önünde bir kez daha saygılarımızı sunuyoruz.

Saygı, sevgi, özlemle..