Bulaşıcı Hastalıklar Konusunda Çocuklarımıza Nasıl Açıklamalar Yapabiliriz?

11.03.2020

Toplumda bulaşıcı niteliği olan hastalıklar görüldüğünde ilk bilmemiz gereken şeylerden biri de hastalıktan önce kaygının hızlıca bulaşıcı olabileceğidir.

Çocukların olayları ele alışı, değerlendirişi ebeveylerinin bakış açısından bağımsız değildir. Özellikle de yaş küçüldükçe çocukların değerlendirmeleri; ebeveylerinin, çevrelerindeki öğretmenleri gibi yetişkinlerin olaya ilişkin tepkileri ve yorumları ile şekillenir.

Güncel olan koronavirüs salgını konusunda endişe düzeyiniz yüksek ise de çocuğunuzla konu ile ilgili konuşmalarınızda sakinliğinizi korumanızda fayda olacaktır. Normal düzeydeki bir kaygının önlem almamızı sağlayıp, hastalıktan uzak durmamıza katkı sağlayacağı bilgisini verebilirsiniz.

Çocuğunuzla konu ile ilgili konuşmanızda sakin ve ölçülü bir şekilde kişisel olarak alınması gereken hijyen kurallarından bahsedebilir, sizin aldığınız önlemleri, onun gün içinde neler yapabileceğini anlatabilirsiniz.

Ülke çapında önlemlerin alındığı, okulunda da hijyen anlamında gerekli özenin gösterildiği, ilgili tüm birimlerin hastalığın yayılmasını önlemek  için uğraştığını iletebilirsiniz.

Sosyal medyada mevcut olan her haberin doğru olmayabileceği, kafası karıştığında mutlaka haberi sizinle kontrol etmesini ondan isteyebilirsiniz.

Virüsün grip, soğuk algınlığı gibi bulaşıcı olması nedeniyle vücudumuza iyi bakabilmek adına aldığımız tüm önlemlerin hiç kuşkusuz şimdiye kadar olduğu gibi işe yarayacağını, bu dönemde her zamankinden daha fazla özellikle el temizliğine özen gösterip, arkadaşları ya da yetişkinlerle çok yakın temastan uzak durması gerektiğini, ortak malzeme kullanmamaya dikkat etmesini sağlıklı beslenmesinin ve uykusunun yeterli olmasının önemini çocuğunuzla paylaşabilirsiniz.

ide okulları olarak, ülkemizde görülen Yeni Koronavirüs (COVID-19) vakası sonrası tüm birimlerimizle birlikte gerekli önlemler alınmıştır. Lütfen bilgilendirmemizi okuyunuz!

Çocuklarda Duygu Yönetimi

27.02.2024

Çocuklarda Duygu Yönetimi

Duygular, yaşadığımız olaylara verdiğimiz içsel tepkilerdir. Kişinin düşünceleri, anıları ve hayalleri tarafından şekillenirler.

LGS Hazırlıkta Son Ayları Yönetmek

12.04.2023

LGS Hazırlıkta Son Ayları Yönetmek

Ülkemizde adı ve şekli değişse de uzun yıllardır değişmeyen tek olgu, öğrencilerin liseye geçerken test usulü bir sınava girmesidir.