Neden İyi Bir Anaokulu Eğitimi

27.08.2018

Hepimiz çocuklarımızın başarılı, özgüvenli, mutlu ve iyi birer insan olmasını isteriz, onları böyle bir yarında hayal ederiz. Peki bu mutlu tablonun temelleri ne zaman atılıyor biliyor musunuz? Yapılan birçok akademik ve bilimsel araştırmaya göre bu sorunun cevabı: Okul öncesi dönemde yani anaokulunda...

KARAKTER GELİŞİMİ

Çocuklarımızın kişiliği yani karakterinin temel özellikleri artık çok daha erken aşamalarda oluşmaya başlıyor. Bu alandaki temel araştırmalara göre karakter özelliklerinin şekillendiği yaş 4’e kadar inmiş durumda. 7 yaşına gelen bir çocuğun temel karakter temeli oturmuş oluyor. Yani 4-7 yaş arasındaki dönemi çok iyi geçirmek, bu dönemde çocuğumuza gerekli beceri ve bakış açılarını kazandırmak çok ama çok önemli.

GEÇİŞ DÖNEMİNİ YÖNETMEK

Anaokulu dönemi çocuğumuzun büyüme ve gelişiminde de önemli bir dönemecin yaşandığı bir döneme denk geliyor. Bu süreçte bir yandan çocuğumuzun karakter geçişimlerini yönetirken bir yandan da onun erken dönem beceri ve yetkinlikler kazanmasını sağlamak kolay bir denge değil. Bu dengeyi kurmak ve yönetmek için iyi bir anaokulu eğitimi çok önemli. Bir yandan çocuğumuzun psikolojik gelişimini anlayan ve yönlendiren diğer yandan da beceri ve yetkinlik setini bu gelişime uygun kurgulayıp onlara verebilen bir okul öncesi eğitim kurumu, çocuğumuzun yarınlarında çok kritik bir rol oynayabiliyor.   

EĞİTİMLE İLK BULUŞMA

Anaokulu eğitimi, çocuğumuzun eğitim sürecine ilk adım attığı belki de en önemli adımı attığı bir aşama. Bu noktada çocuğumuzun tüm eğitim hayatını şekillendirecek, tüm gelişimini etkileyecek bir deneyim başlıyor. Bu nedenle anaokulu eğitim kurumu, bu önemli gerçeğin bilincinde olmalı ve gerek akademik gerekse sosyal anlamda nitelikli bir programa sahip olmalı. Ayrıca çocuklarımızın ilk öğretmenleri olacak olan anaokulu öğretmenlerinin de yetkinlik ve vizyon olarak çok nitelikli olmaları önemli. Bu aşamada mutlu ve etkili bir deneyim yaşayan çocuklarımızın gelecekte de eğitim hayatlarında mutlu olmaları daha kolay olacak.

DOĞRU VİZYONU OLUŞTURMAK

Çocuğumuzun geleceğini şekillendirirken kendi tecrübelerimiz veya geçmiş yaklaşımlar önemli olsa da dikkat etmemiz gereken şu ki aslında onu geleceğe hazırlıyoruz. Yani hem bizlerin hem de anaokulu eğitiminde destek alacağımız kurumun deneyim sahibi olması kadar geleceğe dair net bir vizyonunun olması ve yarınlarda bizi ve çocuğumuz nasıl bir dünyanın beklendiğini anlayabiliyor olması gerekiyor. Çok önemli bir dönemin büyük değişimlerin olacağı bir çağın içerisinden geçiyoruz. Bundan 10-20 sene sonra yetkinlikler ve beceriler anlamında çok farklı bir dünya görüyor olacağız. Bu dünyayı bugünden anlayabilmek ve çocuklarımızı bu dünyanın gerçeklerine göre yönlendirmek çok ama çok önem kazanıyor.

İDE OKULLARI VE ANAOKULU EĞİTİMİ

Çocuklarımızı yarına daha yetkin, daha özgüvenli, daha başarılı ve fiziksel ve zihinsel anlamda daha sağlıklı biçimde hazırlamak, onların mutlu birer insan olmalarına yardımcı olmak ide okullarının anaokulu eğitiminin temel felsefesini oluşturuyor. Güçlü eğitim kadrosu ile ön plana çıkan ide okulları çocuğunuzun hem bilişsel hem de sosyal özelliklerinin şekillenmesine destek oluyor. Ana dil, yabancı dil, okuma-yazma ve matematiğe hazırlanma gibi programların yanı sıra oyun saati dans, beden eğitimi, drama ve müzik gibi sosyal programları bir arada uygulayan ide anaokulu programı çocuğunuzu güvenli bir geleceğe hazırlıyor.

ide okullarının okul öncesi eğitimle ilgili yaklaşımı ve vizyonu hakkında daha detaylı bilgi için tıklayınız:
https://www.ide.k12.tr/okul-oncesi

Diğer yazılar

Ödev Yapmak Zorunda Mıyım?

27.12.2022

Ödev Yapmak Zorunda Mıyım?

Okul yaşamı, çocuğu hayata hazırlayan uzun bir dönemi kapsar. Okula başlamak, çocuk için sosyal çevreye ve hayata atılan ilk büyükadımdır. Hayatta etkin olabilmenin yolu, insanların olayları ve nesneleri düzenleyebilme başarısına bağlıdır. İşte okul da bu

Doğru Eğitim İçin Doğru Öğretmenler Gerekir!

13.09.2022

Doğru Eğitim İçin Doğru Öğretmenler Gerekir!

Hepimiz çocuğumuzu en iyi şekilde yetiştirmek, onun hayatta mutlu, özgüvenli, başarılı bir birey, iyi bir insan olduğunu görmek istiyoruz. Çocuklarımızın erken yaşlarda başladığı bu önemli ve zorlu yolculukta en az aileler kadar hatta bazen onlardan bile daha etkili birileri var: Öğretmenlerimiz...

logo
Neden İde?


ide olarak hangi yaşta olursa olsun herkesin bir fikri, fikirleri olduğuna inanıyoruz. Okullarımızda herkesin fikirlerinin yargılanmadan, özgürce ifade edildiği, tartışıldığı bir eğitim ve sosyal ortam oluşturmaya odaklanıyoruz.

ide’nin eğitim yaklaşımına ve güvenli ortamına değer katan en büyük unsurların başında eğitim kadromuz geliyor. Her biri uzun yıllardır eğitim dünyasının içerisinde yer alan, benzersiz tecrübeye sahip eğitim ve idareci kadromuz öğrencilerimizi yarınlara hazırlıyor. ide’de eğitim kadromuz dünyadaki en güncel gelişmeleri takip edip uygulayarak öğrencilerimizin sadece Türkiye’de değil, dünyada da yetkin bireyler olarak yetiştirilmesi için kendilerini sürekli geliştiriyor.

Okul-öğrenci-aile uyumuna büyük önem veren bir kurum olarak sadece öğrencilerimizle değil, velilerimizle de açık, net bir iletişim kurmayı ve aynı dili kullanmayı önemsiyor ve bunu gerçekleştirmek için gerekli platformları ve yaklaşımları hayata geçiriyoruz.