ETKİLİ OKUL ORTAMI NASIL OLMALI?

11.10.2017

ETKİLİ OKUL ORTAMI NASIL OLMALI?

Günümüzde okul kavramı, okul paydaşları tarafından farklı anlamlar yüklenilen bir olgu haline geldi. Veli için eğitim ve eğitimin yanı sıra güvenlik ihtiyacına cevap veren bir kurum, öğrenci için sosyalleşme alanı, eğitim kadrosu ve diğer çalışanların bazıları için iş ortamı bazıları içinse hayallerini gerçekleştirme ortamı. Halbuki, okul tüm kavramları içinde barındırmanın yanı sıra merak, keşif, disiplinini de içinde barındırıyor.

Etkili okul ortamında, hem öğrenciler hem de okul yaşantısı içinde yer alan tüm yetişkinler en az öğrenci kadar öğrenme, deneme, merak etme, gözlemleme, takım çalışmasının farkına varma ve keyif alma davranışlarını sergileyebilmelidir. Tüm bu davranışlar etkili okul ortamının yaratılması için her detayının en ince ayrıntısına kadar düşünülmesi gerektiğini gösteriyor.

Okul müdürlerine etkili okul ortamı yaratmada çok büyük görevler düşüyor. Eğer okul yöneticisi/okul müdürü etkili bir okul ortamı yaratmanın önemine inanırsa, öncelikle nitelik ve eşitliğe önem vermelidir. Nitelik eğitimde, davranışlarda ve tutumlarda gözlemlenirken eşitlik kararlara katılım ya da kararlardan haberdar olma alanlarında gözlemlenebilir. Aynı zamanda öğrenciden beklenen öğrenme davranışı öğretmen için de kendi alanında sürekli kendini yenileme olarak görüleceği için eşitlik kavramı öğrenmede de devreye girer.

Sonuç olarak etkili bir okul ortamında gelişen,  öğrenen ve performans harcayan sadece öğrenci değil, paydaşların tümüdür.

Fatma Akpınar

İlkokul Müdür Yardımcısı

Diğer yazılar

Yüz Yüze Eğitime Tekrar Dönüş!

07.09.2021

Yüz Yüze Eğitime Tekrar Dönüş!

Uzun bir uzaktan eğitim sürecinin ardından çocuklarımız okula, yüz yüze eğitime dönüşün heyecanı içindeler. Çocuklarımız, okulda yüz yüze başlamanın heyecanı yanı sıra  pandeminin gerekli kıldığı şartlarda okula devam etmekten dolayı da daha farklı duygular yaşıyor olabilirler. Belki kimi çocuklar için bu durum endişe verici de olabilir. Uzaktan eğitim sonrası tekrar yüz yüze eğitimdeki müfredatı takip etmek , arkadaş ilişkilerini kaldığı yerden devam ettirebilmek ya da Covid-19’a yakalanma riski konularında duygusal, zihinsel zorluklar  yaşıyor olabilirler.

TEOG VE DEĞİŞEN EĞİTİM SİSTEMİ

11.10.2017

TEOG VE DEĞİŞEN EĞİTİM SİSTEMİ

Eğitim sisteminde, özellikle orta öğretimden üst eğitim grubu olan liseye geçiş ve liseden...

logo
Neden İde?


ide olarak hangi yaşta olursa olsun herkesin bir fikri, fikirleri olduğuna inanıyoruz. Okullarımızda herkesin fikirlerinin yargılanmadan, özgürce ifade edildiği, tartışıldığı bir eğitim ve sosyal ortam oluşturmaya odaklanıyoruz.

ide’nin eğitim yaklaşımına ve güvenli ortamına değer katan en büyük unsurların başında eğitim kadromuz geliyor. Her biri uzun yıllardır eğitim dünyasının içerisinde yer alan, benzersiz tecrübeye sahip eğitim ve idareci kadromuz öğrencilerimizi yarınlara hazırlıyor. ide’de eğitim kadromuz dünyadaki en güncel gelişmeleri takip edip uygulayarak öğrencilerimizin sadece Türkiye’de değil, dünyada da yetkin bireyler olarak yetiştirilmesi için kendilerini sürekli geliştiriyor.

Okul-öğrenci-aile uyumuna büyük önem veren bir kurum olarak sadece öğrencilerimizle değil, velilerimizle de açık, net bir iletişim kurmayı ve aynı dili kullanmayı önemsiyor ve bunu gerçekleştirmek için gerekli platformları ve yaklaşımları hayata geçiriyoruz.