ide’den Yaz Tatili için Aktivite Önerileri

18.06.2020

İstanbul Modern Çevrimiçi Yaz Sanat Atölyeleri

İstanbul Modern Yaz Sanat Atölyeleri’ni çevrimiçine taşıyor. 4-12 yaş grubundaki çocuklar, İstanbul Modern’in Yaz Sanat Atölyeleri’ne Türkiye’nin her yerinden çevrimiçi katılarak, müze uzmanları ile buluşuyor, evlerinde sanat çalışmaları gerçekleştiriyor. 

6 Temmuz – 28 Ağustos 2020 tarihlerinde gerçekleşecek olan Çevrimiçi Yaz Sanat Atölyeler farklı kavramlara ve sanatsal biçimlere odaklanan atölye çalışmasını içeriyor. Atölyeler, hafta içi her gün yaz boyunca tekrar ederek farklı tarihlerde uygulanıyor. Böylece katılımcılar, atölyelere katılacakları tarihleri seçerek belirleyebiliyor. Çocuklar bu atölyelerin birine veya hepsine, istedikleri tarihlerde katılabiliyor.

Programlar hakkında detaylı bilgi ve kayıt için 0212 334 73 12 ve 0212 334 73 52 numaralı telefondan iletişime geçebilirsiniz.
Online kayıt için http://www.istanbulmodern.org/ adresine başvurabilirsiniz.

Atölye Programları

Baskı Resim
6, 20 Temmuz, 17 Ağustos Pazartesi
Baskı resim ne demek? Farklı baskı teknikleri neler? İnsanlar ne zamandan beri baskı tekniklerini kullanıyor? Ne tür nesnelerle baskı yapılabilir? Baskı teknikleri sanatta nasıl kullanılır?

Kübist Portreler
7, 21 Temmuz, 18 Ağustos Salı
Portre nedir? Oto-portre nedir? Kübizm ne demek? Ne zaman ortaya çıkmış? Kübist bir sanatçı gibi oto-portremi nasıl çizebilirim? 

Geo Resimler
8, 22 Temmuz, 5, 19 Ağustos Çarşamba
Geometri nasıl ortaya çıkmış? İnsanlar geometrik şekilleri neden tasarlamışlar? Mimarlar ve sanatçılar geometriden nasıl yararlanmışlar? 

Gölgelerle Sanat 
9, 23 Temmuz, 6, 20 Ağustos Perşembe
Gölge nedir? Nasıl oluşur? Heykeltıraşlar gölgeyi nasıl kullanır? Gölgenin resmi olur mu? Işık ve gölge görüntüyü nasıl etkiler?

Benim Harflerim
10, 24 Temmuz, 7, 21 Ağustos Cuma 
Yazı ne işe yarar? Resim yaparak yazı yazabilir miyiz? Yazı neden icat edilmiş? Kendi yazımızı tasarlayabilir miyiz?

Renk Oyunları
13, 27 Temmuz, 10, 24 Ağustos Pazartesi
Renk nedir? Renkleri nasıl görürüz? Ana renkler, ara renkler ve zıt renkler nelerdir? Sanatçıların renk hakkındaki düşünceleri nelerdir?

Boyanın Öyküsü
14, 28 Temmuz, 11, 25 Ağustos Salı
Boya nelerden oluşur? Sanatçılar eskiden boyalarını nasıl hazırlarlardı? Boya üretim teknolojisinin gelişmesi sanatı nasıl değiştirdi?

Sanatın İzleri
29 Temmuz, 12, 26 Ağustos Çarşamba
Resim yaparken doğa bize yardımcı olabilir mi?  Sürprizlerle resim nasıl yapılır? Çizmeden ya da boyamadan bir resim nasıl yapılabilir?

Benim Bakışım
16 Temmuz, 13, 27 Ağustos Perşembe
Natürmort nedir? Sanatçılar resmini yapacakları nesneleri nasıl seçer? Nesneler bize ne anlatır? Bir nesneyi anlatmanın farklı yolları nelerdir?

Birleşen Nesneler
17 Temmuz, 14, 28 Ağustos Cuma
Heykel nasıl yapılır? Geçmişten günümüze heykel nerde karşımıza çıkar? Heykeltıraşlar hangi malzemeleri kullanır? Nesneleri birleştirerek heykel yapabilir miyiz? 

 

Akbank Sanat Çocuk Atölyeleri Evinizde!

Akbank Sanat birbirinden farklı ve yaratıcı çocuk atölyelerini evlerinize taşıyor. Sanat eğitmeni Barış Karayazgan'ın yürütücülüğünde, çocukların ve ebeveynlerin evde eğlenceli ve eğitici aktiviteler yapabilmesini kolaylaştıran çocuk sanat atölyeleri, heykel, resim, dokuma, mimari gibi disiplinlerden esinlenerek çocukların sınırsız hayal gücü ve kolay bulunabilen malzemelerle birleştirebildikleri bir ortam yaratmayı hedefliyor.

Pastel Kazıma, Oyuncak Heykel, Kağıt Tezgahta Dokuma, Kitap Yapımı ve daha birçok çocuk atölyesini Akbank Sanat Youtube kanalından ve web sitesinden takip edebilirsiniz.

Detaylı bilgi için; https://www.akbanksanat.com/akbank-sanat-cocuk-atolyeleri-evinizde

 

Pera Müzesi - Dijital Sergi Turu ve Etkinlik

Suna ve İnan Kıraç Vakfı Oryantalist Resim Koleksiyonu, “Kesişen Dünyalar: Elçiler ve Ressamlar” sergisini ve Osman Hamdi Bey Bölümü’nü dijital ortamda rehberli tur ile gezen çocuklar Osman Hamdi Bey’in ünlü eseri “Kaplumbağa Terbiyecisi”nden ilhamla temel çizim yönergeleri eşliğinde kaplumbağa resmi yapıyor. 

Detaylı bilgi için; https://www.peramuzesi.org.tr/At%C3%B6lye/Dijital-Sergi-Turu-ve-Etkinlik/988

 

Oyuncak Müzesi – Çevrimiçi Etkinlikler

23 - 30 Haziran
Yasemin Sungur'la Kitap ile Sohbet

Oyuncak müzesinin çevrimiçi etkinliklerini web sitesinden takip edebilirsiniz; https://istanbuloyuncakmuzesi.com/

 

Arter İstanbul – Çevrimiçi Çocuk atölyeleri;

Arter’in programından yola çıkarak şekillendirilen Çocuk Atölyeleri, farklı yaş gruplarından katılımcıların, çeşitli malzeme ve üretim araçlarıyla karşılaşarak yaratıcı süreçleri deneyimlemelerini amaçlar. Süreç odaklı atölye çalışmaları, her çocuğun kendi bakış açısını paylaşmasına zaman ve alan tanımaya özen gösterir.

Detaylı bilgi için; https://www.arter.org.tr/cocukatolyeleri

 

Online Ziyaret Edebileceğiniz Müzeler;
Tekrar ziyarete açılana kadar online olarak ziyaret edebileceğiniz müzeleri sizler için derledik.

Oyuncak Müzesi: https://istanbuloyuncakmuzesi.com/pages/360-tur

Rahmi Koç Müzesi: http://www.rmk-museum.org.tr/istanbul/ziyaret-plani/google-sokak-gorunumu

Pera Müzesi – Dijital Sergiler; https://www.peramuzesi.org.tr/dijital-sergiler

Sakıp Sabancı Müzesi – Çevrimiçi Koleksiyonlar:https://www.sakipsabancimuzesi.org/tr/sayfa/digital-ssm

Louvre Müzesi: https://www.louvre.fr/en/visites-en-ligne

British Museum: https://blog.britishmuseum.org/how-to-explore-the-british-museum-from-home/

Dali Müzesi: https://thedali.org/virtual-tour/

The Metropolitan Museum of Art: https://newyorkarttours.com/merrily_kerr_remote_tours.htm

Natural History Museum: https://sketchfab.com/3d-models/hintze-hall-nhm-london-surface-model-b2f3e84112d04bf1844e7ac2c4423566

Nasa – https://www.nasa.gov/glennvirtualtours

 

Tübitak – Online Dergi
Tübitak’ın çocuklara yönelik Bilim ve Teknik, Bilim Çocuk ve Meraklı Minik dergilerini online erişime açıldı. 

Dergilere online olarak ulaşabilirsiniz;  https://bilimcocuk.tubitak.gov.tr/

 

Tüm Yaş Grupları için Yapılabilecek Etkinlikler:

Xtrem Aventures Macera Parkı
8000 metrekarelik orman alanı içerisinde bulunan Xtrem Aventures’de “Emniyet Kemerli Yüksek İp Parkurları” ile ağaçların arasında, doğayı ve kendi sınırlarını keşfetmenin tadını çıkaran ziyaretçiler;  “Ağaç Tepesi Parkurları” ile yeşillikler arasında kurulan ahşap köprüler üzerinde, doğal ortamda gözlemler yapabiliyorlar. Xtrem Aventures’in adrenalini en tepede yaşamak isteyenlerin gözdesi olan diğer parkurları ise, yerden 10 metre yüksekte emniyet kemeri kullanmadan geçilmesi gereken ağlar ile heyecanınızı doruk noktaya taşıyor. 

Museum of Illusions Istanbul
İstanbul İllüzyon Müzesi, nesiller boyu heyecan kaynağı olan illüzyonlarla sizlere interaktif ve eğlenceli bir yolculuk imkanı sunuyor. Ailenizle ve dostlarınızla yeni deneyimler yaşayabileceğiniz ve keyifli zaman geçirebileceğiniz mükemmel bir mekan. Yalnızca çocukların değil, aynı zamanda ebeveynlerin de bayılacağı bu harika müze sizleri de bekliyor. 

LEGOLAND Discovery Centre İstanbul
Dünyaca ünlü çocuk ve aile eğlence merkezi LEGOLAND® Discovery Centre İstanbul, 3-10 yaş arasındaki çocuklar ve yetişkinler için bir arada keyifli vakit geçirip, yaratıcılıklarını geliştirecekleri eğlenceli ve öğretici etkinlikler sunuyor. Merkeze 14 yaşın altındaki çocuklar ebeveynleriyle, 14 yaşın üzerindeki yetişkinler ise çocuklarıyla giriş yapabiliyor.  

Forest Kemerburgaz Macera Parkı
65.000 m² alanı ile Türkiye’nin en büyük orman içi macera, dinlenme, etkinlik ve eğlence merkezi olan Forestkemerburgaz, hem zengin içeriği hem de işletme modeli ve profesyonelliği sayesinde ziyaretçilerine şehrin stresinden, karmaşasından bir nebze uzaklaşarak, doğa ile uyum içerisinde spor yapma, dinlenme ve eğlenme fırsatı sunmaktadır.

 

Diğer yazılar

Planlama Becerisi Nedir Nasıl Gelişir?

12.05.2023

Planlama Becerisi Nedir Nasıl Gelişir?

Planlama, bir problemi çözmek ve bir amaca ulaşmak için kullandığımız stratejiler ve kararlar dizisidir.

İngilizce Eğitiminin Olmazsa Olmazları

04.06.2018

İngilizce Eğitiminin Olmazsa Olmazları

Günümüzde İngilizce bilmek yetmiyor. İngilizceyi doğru, etkili bir biçimde kullanmak, bu dilde kendini en iyi şekilde ifade edebilmek ve bunu uluslararası standartlarda yapabilmek fark oluşturuyor.

logo
Neden İde?


ide olarak hangi yaşta olursa olsun herkesin bir fikri, fikirleri olduğuna inanıyoruz. Okullarımızda herkesin fikirlerinin yargılanmadan, özgürce ifade edildiği, tartışıldığı bir eğitim ve sosyal ortam oluşturmaya odaklanıyoruz.

ide’nin eğitim yaklaşımına ve güvenli ortamına değer katan en büyük unsurların başında eğitim kadromuz geliyor. Her biri uzun yıllardır eğitim dünyasının içerisinde yer alan, benzersiz tecrübeye sahip eğitim ve idareci kadromuz öğrencilerimizi yarınlara hazırlıyor. ide’de eğitim kadromuz dünyadaki en güncel gelişmeleri takip edip uygulayarak öğrencilerimizin sadece Türkiye’de değil, dünyada da yetkin bireyler olarak yetiştirilmesi için kendilerini sürekli geliştiriyor.

Okul-öğrenci-aile uyumuna büyük önem veren bir kurum olarak sadece öğrencilerimizle değil, velilerimizle de açık, net bir iletişim kurmayı ve aynı dili kullanmayı önemsiyor ve bunu gerçekleştirmek için gerekli platformları ve yaklaşımları hayata geçiriyoruz.