İngilizce Eğitiminin Olmazsa Olmazları

04.06.2018

Günümüzde İngilizce bilmek yetmiyor. İngilizceyi doğru, etkili bir biçimde kullanmak, bu dilde kendini en iyi şekilde ifade edebilmek ve bunu uluslararası standartlarda yapabilmek fark oluşturuyor. Bugün hemen hemen her okul çok iyi seviyede İngilizce eğitimi verdiğini iddia etse de bu eğitimde, özellikle de erken yaşta ve anaokulu seviyesinde farkı detaylar ve bütünsel yaklaşımlar devreye giriyor. İşte çocuklarımızın İngilizceyi etkili ve başarılı biçimde öğrenmesinde kilit öneme sahip birkaç faktör:

Öğretmen: Eğitimin her alanında öğretmen çok önemli bir unsur, ancak söz konusu İngilizce eğitimi olduğunda öğretmenin rolü daha da önem kazanıyor. Öğretmenin aksanı, İngilizce konusundaki bilgisinin derinliği, çocukları dil öğrenimine ısındırma ve motive etme becerileri çocuklarımızın İngilizceyi doğru ve etkili kullanabilmesinde kritik faktörler. Bununla birlikte özellikle anaokulu ve erken dönemde çocukların eğlenerek öğrenmesi, doğru telaffuz ve kendini ifade edebilme becerilerinin gelişmesi doğrudan öğretmene bağlı konular olarak ön plana çıkıyor. Bu noktada okulun İngilizce eğitiminde ciddi bir vizyonunun olması ve öğretmenlerin bu vizyon tarafından ana dili İngilizce olan (native) isimlerden seçilmesi büyük bir avantaj oluşturuyor.

Kişiselleştirilmiş Eğitim: Özellikle anaokulu ve erken aşamada çocukların eğitim süreçlerine ve dil öğrenmeye yeni dahil olduğu gerçeği göz önüne alındığında kişiselleştirilmiş eğitim önem kazanıyor. Çocukların İngilizceyi algılama ve  farklı öğrenme biçimlerini anlamak ve bu çerçevede her çocuğun öğrendiğinden emin olmak, sorumlu bir okulun yapması gerenlerin başında geliyor. Bu noktada okulların, çocukların kazanımlarını bire bir takip ederek İngilizce gelişimlerini bu yönde sürekli güncellemeleri ve düzenlemeleri gerekiyor. Ayrıca doğru ölçme ve değerlendirme sistemi ile gelişimin vazgeçilmezleri arasında yer alıyor.

Katılımcı ve Deneyimlemeye Dönük Sistem: Dil eğitiminde teori kadar pratiğin de önemi yüksek. Bu noktada İngilizce eğitiminde denemek, deneyimlemek, özgüven kazanmak ve kendini her ortamda ifade edebilmek becerilerini öğrencilere kazandırmak gerekli. Teorik eğitimin yanında aktiviteler, oyunlar, sınıf içi konuşma etkinlikleri de büyük fark oluşturuyor. Ev çalışmaları ile günlük etkinlikler arasında dengeli bir yapı kurgulamak ve özelleştirilmiş, özgün eğitim materyalleri ile İngilizceyi en etkili biçimde desteklemek de önemli. İleri yaşlarda çocukların uluslararası organizasyonlarda yer almalarına imkan sağlanması da okulların öncelikleri arasında yer almalı.

ide okulları İngilizceyi en etkili ve en doğru biçimde öğretmeyi, anaokulundan itibaren özgüvenli, İngilizceyi başarıyla kullanan ve kendini çok net ifade edebilen öğrenciler yetiştirmeyi kendine amaç ediniyor. İngilizce öğretim kadrosunun yüzde 70’i ana dili İngilizce (ABD, Kanada, İngiliz vatandaşı) olan öğretmenlerden oluşan ide okulları, özgün eğitim materyalleri üreterek, katılımcı ve eğlenceli bir sistem çerçevesinde ve uluslararası bir bakış açısıyla çocuklarımızın İngilizceyi mükemmel bir biçimde öğrenmesine ve kullanmasına zemin hazırlıyor.

ide okulları’nın İngilizce sistemi ve yaklaşımına dair daha fazla bilgi için www.ide.k12.tr adresini ziyaret edebilirsiniz.

Diğer yazılar

Öz Güven Gelişiminde Anne Babanın Rolü

29.11.2022

Öz Güven Gelişiminde Anne Babanın Rolü

Öz güven; bireyin kendi yetenekleri ile duygularını tanıması, kendini sevmesi ve kendine güvenmesi olarak tanımlanır. Öz güven; iç öz güven ve dış öz güven olmak üzere ikiye ayrılır.

Çocuğunuzun Asıl Gücü “Soft” Becerilerde

26.02.2018

Çocuğunuzun Asıl Gücü “Soft” Becerilerde

Yarının liderleri, yetkinlik grubunu doğru kurgulayan ve etkili biçimde geliştirenler olacak.

logo
Neden İde?


ide olarak hangi yaşta olursa olsun herkesin bir fikri, fikirleri olduğuna inanıyoruz. Okullarımızda herkesin fikirlerinin yargılanmadan, özgürce ifade edildiği, tartışıldığı bir eğitim ve sosyal ortam oluşturmaya odaklanıyoruz.

ide’nin eğitim yaklaşımına ve güvenli ortamına değer katan en büyük unsurların başında eğitim kadromuz geliyor. Her biri uzun yıllardır eğitim dünyasının içerisinde yer alan, benzersiz tecrübeye sahip eğitim ve idareci kadromuz öğrencilerimizi yarınlara hazırlıyor. ide’de eğitim kadromuz dünyadaki en güncel gelişmeleri takip edip uygulayarak öğrencilerimizin sadece Türkiye’de değil, dünyada da yetkin bireyler olarak yetiştirilmesi için kendilerini sürekli geliştiriyor.

Okul-öğrenci-aile uyumuna büyük önem veren bir kurum olarak sadece öğrencilerimizle değil, velilerimizle de açık, net bir iletişim kurmayı ve aynı dili kullanmayı önemsiyor ve bunu gerçekleştirmek için gerekli platformları ve yaklaşımları hayata geçiriyoruz.