Yüz Yüze Eğitime Tekrar Dönüş!

07.09.2021

 

Yüz Yüze Eğitime Tekrar Dönüş

Uzun bir uzaktan eğitim sürecinin ardından çocuklarımız okula, yüz yüze eğitime dönüşün heyecanı içindeler. Çocuklarımız, okulda yüz yüze başlamanın heyecanı yanı sıra  pandeminin gerekli kıldığı şartlarda okula devam etmekten dolayı da daha farklı duygular yaşıyor olabilirler. Belki kimi çocuklar için bu durum endişe verici de olabilir. Uzaktan eğitim sonrası tekrar yüz yüze eğitimdeki müfredatı takip etmek , arkadaş ilişkilerini kaldığı yerden devam ettirebilmek ya da Covid-19’a yakalanma riski konularında duygusal, zihinsel zorluklar  yaşıyor olabilirler.





Okul; içerdiği  döngü ve  rutinler , sıcak ve şefkatli öğretmen yaklaşımları, dost arkadaş ortamları  ile çocukların yaşamda daha güvende hissetmeklerine ve pandemi gibi kriz durumları ile de baş edebilmelerine katkı sağlar. Bu nedenle okul çocukların yaşamında çok önemli bir yere sahiptir. Çocukların okula adaptasyonunu sağlamada okulun, öğretmenlerin , sınıf arkadaşlarının çok olumlu katkıları olur.  Ebeveynler de
çocuklarının okul uyumlarına destek olacak nitelikte yaklaşımlarda bulunabilir. 





Ebenveynler olarak çocukları okula dönüş sürecine nasıl hazırlayabiliriz?

  • Bir yatma zamanı rutini oluşturun:Okula başlamadan önce, yapılandırılmış bir yatma zamanı rutinine başlayın. Kaliteli uyku, öğrencilerin zihinsel başarılarında en önemli faktörlerden biridir. 
  • Dengeli beslenme:Yaz tatili boyunca  çocukların  çoğu zaman sağlıklı olmayan hızlı yemeklere ve atıştırmalıklara yönelmesi söz konusu olabilir. Yaz abur cuburlarını bırakın  ya da azaltın.
  • Günlük bir program oluşturun: Çocuklar gün içinde güne aynı saatte başlamak, kahvaltı yapmak, oyun oynamak, ev işleri yapmak veya öğrenme etkinliklerine katılmak gibi belirli bir program izlerlerse okul rutini çok daha kolay olacaktır. 
  • Çocuklarınızın arkadaşlarıyla sosyalleşmesini kolaylaştırın:Gerekli önlemleri alarak küçük gruplar halinde ya da iki kişi şeklinde ve açık havada etkinliklere katılmaları uygun olabilir. Çocuğunuzu arkadaşları ile küçük gruplar halinde bir araya getirmek hem eğlenmesini sağlayacaktır hem de varsa gerginliğini azaltacaktır. Çocuklar için sosyal temas çok önemlidir. Ergen yaşdaki çocuklarınıza daha anlayışlı yaklaşmaya özen gösterin. Onların belli zamanlarda telefonda ve sosyal medyada birbirleriyle vakit geçirmelerine fırsat verin.




 Varsa endişeleri ile ilgili konuşun
: Çocuklar, okula döndüklerinde pandemi koşullarında gerekli olan kurallarla uymaya devam edecekler. Bu durum da onları endişelendiriyor olabilir. Endişelerinin ne olduğu hakkında bir fikir edinmek için çocuğunuzla konuşun . Çocuğunuzun endişesinin yüksek olduğunu düşünüyorsanız ya da ağlama, korkma, öfkelenme, uyuyamama, yemek yiyememe, karın ağrısı veya okul reddi gibi kimi belirtiler gösteriyorsa , bu konuda okul PDR bölümünden destek isteyin.
  • Okulun yeni pandemi kurallarını çocuğunuzla birlikte gözden geçirin: Okulun size ilettiği yeni önlemleri, okulda maske takılması gibi yeni kuralları çocuğunuzla paylaşın.
  • Okula dönüşün iyi taraflarından bahsedin: Arkadaşlarını ve öğretmenlerini görebileceklerini ve yeni şeyler öğrenmeye devam edebileceklerini anlatın.
  • Pandemi ile ilgili kendi duygularınızın ve tepkilerinizin farkında olun. Kendi kaygınızı çocuğunuza yansıtmamaya özen gösterin:Çocuklar duygusal ipuçlarını genellikle ebveynler ve öğretmenler gibi hayatlarındaki önemli yetişkinlerden aldığından , yetişkinlerin kendi duygularını iyi yönetmeleri ve sakin kalmaları , çocukların endişelerini dinlemeleri, nazikçe konuşmaları ve güven vermeleri önemlidir.




Ebeveynler olarak, okula, yüz yüze eğitime geri dönme konusunda güvende ve kendinden emin görünüyorsak, bu durum çocuklarımızın da aynı şekilde hissetmesine yardımcı olacaktır. 

ide okulları

Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Bölümü

 

Diğer yazılar

Çocukların Yaşamında Oyun ve Oyuncağın Önemi

26.04.2021

Çocukların Yaşamında Oyun ve Oyuncağın Önemi

Oyun, sonucu düşünülmeden herhangi bir amaca ulaşmaktan çok, keyif almak amacıyla yapılan bir etkinliktir. Oyun hem bilişsel gelişimin aynasıdır, hem de sosyal becerilerin öğrenildiği ve duygusal boşalımın sağlandığı bir ortamdır. Oyun çocuğun gerçek dünyası ile düşlemi arasındaki bir geçiş alanıdır.

Yaz Tatilini Verimli Geçirmek İçin Nelere Dikkat Edilmeli?

14.06.2019

Yaz Tatilini Verimli Geçirmek İçin Nelere Dikkat Edilmeli?

Bir yılı daha geride bırakırken öğrencilerimizle birlikte uzun bir yaz tatili dönemine giriyoruz. Öğrencilerimizin, tüm yılın yorgunluğunu atacakları heyecanla bekledikleri yaz tatili başlıyor. Tatil süreci hepimiz için bir mola, dinlenme zamanı olup, geride bıraktıklarımızı değerlendirme, yanımıza kalanları deneyimlerimize katma ve yeni öğrenmelere kapı açma için iyi bir fırsat olabilir. Bu sebeple bu kıymetli süreci nasıl daha verimli bir şekilde geçirilebileceği konusunda siz velilerimiz ve öğrencilerimizin faydalanabileceği önerileri paylaşmak istedik.

logo
Neden İde?


ide olarak hangi yaşta olursa olsun herkesin bir fikri, fikirleri olduğuna inanıyoruz. Okullarımızda herkesin fikirlerinin yargılanmadan, özgürce ifade edildiği, tartışıldığı bir eğitim ve sosyal ortam oluşturmaya odaklanıyoruz.

ide’nin eğitim yaklaşımına ve güvenli ortamına değer katan en büyük unsurların başında eğitim kadromuz geliyor. Her biri uzun yıllardır eğitim dünyasının içerisinde yer alan, benzersiz tecrübeye sahip eğitim ve idareci kadromuz öğrencilerimizi yarınlara hazırlıyor. ide’de eğitim kadromuz dünyadaki en güncel gelişmeleri takip edip uygulayarak öğrencilerimizin sadece Türkiye’de değil, dünyada da yetkin bireyler olarak yetiştirilmesi için kendilerini sürekli geliştiriyor.

Okul-öğrenci-aile uyumuna büyük önem veren bir kurum olarak sadece öğrencilerimizle değil, velilerimizle de açık, net bir iletişim kurmayı ve aynı dili kullanmayı önemsiyor ve bunu gerçekleştirmek için gerekli platformları ve yaklaşımları hayata geçiriyoruz.