OKUL ÖNCESİ EĞİTİMİ ÇOCUĞUNUZUN GELECEĞİNİ ŞEKİLLENDİRİYOR

15.09.2017

Okul öncesinin çocuğunuzun hayatında ne kadar önemli bir aşama olduğunun farkında mısınız? Bir birey olma yolculuğunun en önemli basamaklarından bir olan anaokulunda alınacak iyi bir eğitim, çocuğunuzun yetişkinliğinde çok daha kendine güvenli, çok daha başarılı ve çok daha mutlu bir kişi olmasına zemin hazırlıyor.

AĞAÇ YAŞKEN EĞİLİR

Çocuklarımızın gelişim sürecinde okul öncesi eğitim dönemi yani anaokuluna gidecekleri yaşlar çok büyük önem kazanıyor. Kişiliğin önemli bir bölümü bu yaşlarda şekilleniyor. Yapılan son araştırmalara göre çocuğunuzun karakteri 4 yaşında şekillenmeye başlıyor ve 7 yaşına geldiğinde karakteri ve temel özellikleri kısmen oturmuş oluyor. Bu nedenle anaokulu, çocuğumuzu gelecekte olacağı kişiye hazırlayan, beceri ve yetkinliklerinin temellerinin atıldığı çok önemli bir aşama.

GELECEKTE BAŞARININ SIRRI ANAOKULUNDA

Çocuklarımızın hayatlarında başarılı, mutlu ve kendine güvenen bireyler olarak yetişmeleri ve gelişimlerini sürekli kılmaları açısından anaokulunun rolü çok ama çok büyük. 2016 yılında American Journal of Public Health’de yayımlanan bir makale (http://ajph.aphapublications.org/doi/abs/10.2105/AJPH.2015.302630) bu gerçeğe ışık tutuyor. 800 çocuğu 20 yıl boyunca izleyerek yapılan bu araştırmaya göre anaokulunda yardımseverlik ve paylaşma gibi becerilerini geliştirmiş olan çocukların üniversiteye gitme ve 25 yaşında bir iş sahibi olma oranları daha yüksek. Ayrıca bu çocukların daha sağlam ve mutlu aileler kurdukları da gözlenmiş. Yani anaokulunda iyi bir eğitim; çocuğunuzun ailevi, ekonomik ve sosyal geleceğine doğrudan etki yapabiliyor.

ZİHİNSEL BÜTÜNLÜK

Hayatta mutluluğu yakalamanın ve kendini bütün hissetmenin en önemli yardımcı unsurlarından biri erken yaşta zihinsel bütünlüğü yakalamaktan geçiyor. Çocuklarımız zihinsel olarak aşamada kendilerini geliştirme, iyi hissetme ve özgüven oluşturma sürecine ne kadar erken aşamada başlarlarsa gelecekte o kadar daha mutlu ve başarılı oluyorlar. Okul öncesi faaliyetleri bu konuda çok büyük bir zemin oluşturuyor. ABD’de toplum sağlığı alanında faaliyet gösteren Robert Wood Johnson Foundation’ın araştırmaları göre erken yaşta zihinsel sağlık ve bütünlük gelişimi yakalayan bir çocuğun ileriki yaşlarda psikolojik ve bedensel sağlığı da daha iyi bir gelişim gösteriyor

İDE OKUL ÖNCESİ İLE YARINLARA HAZIRLANMAK

Çocuklarımızı yarına daha yetkin, daha özgüvenli, daha başarılı ve fiziksel ve zihinsel anlamda daha sağlıklı biçimde hazırlamak, onların mutlu birer insan olmalarına yardımcı olmak ide okullarının okul öncesi eğitiminin temel felsefesini oluşturuyor. Güçlü eğitim kadrosu ile ön plana çıkan ide okulları çocuğunuzun hem bilişsel hem de sosyal özelliklerinin şekillenmesine destek oluyor. Ana dil, yabancı dil, okuma-yazma ve matematiğe hazırlanma gibi programların yanı sıra oyun saati dans, beden eğitimi, drama ve müzik gibi sosyal programları bir arada uygulayan ide okul öncesi programı çocuğunuzu güvenli bir geleceğe hazırlıyor. ide okullarının okul öncesi eğitimle ilgili yaklaşımı ve vizyonu hakkında daha detaylı bilgi için: http://www.ideokullari.com.tr/akademik/ideokuloncesi

Diğer yazılar

Doğru Eğitim için Doğru Öğretmenler Gerekir

09.08.2023

Doğru Eğitim için Doğru Öğretmenler Gerekir

Hepimiz çocuğumuzu en iyi şekilde yetiştirmek, onun hayatta mutlu, özgüvenli, başarılı bir birey, iyi bir insan olduğunu görmek istiyoruz.

DOĞRU EĞİTİM İÇİN DOĞRU ÖĞRETMENLER GEREKİR

15.09.2017

DOĞRU EĞİTİM İÇİN DOĞRU ÖĞRETMENLER GEREKİR

Hepimiz çocuğumuzu en iyi şekilde yetiştirmek

logo
Neden İde?


ide olarak hangi yaşta olursa olsun herkesin bir fikri, fikirleri olduğuna inanıyoruz. Okullarımızda herkesin fikirlerinin yargılanmadan, özgürce ifade edildiği, tartışıldığı bir eğitim ve sosyal ortam oluşturmaya odaklanıyoruz.

ide’nin eğitim yaklaşımına ve güvenli ortamına değer katan en büyük unsurların başında eğitim kadromuz geliyor. Her biri uzun yıllardır eğitim dünyasının içerisinde yer alan, benzersiz tecrübeye sahip eğitim ve idareci kadromuz öğrencilerimizi yarınlara hazırlıyor. ide’de eğitim kadromuz dünyadaki en güncel gelişmeleri takip edip uygulayarak öğrencilerimizin sadece Türkiye’de değil, dünyada da yetkin bireyler olarak yetiştirilmesi için kendilerini sürekli geliştiriyor.

Okul-öğrenci-aile uyumuna büyük önem veren bir kurum olarak sadece öğrencilerimizle değil, velilerimizle de açık, net bir iletişim kurmayı ve aynı dili kullanmayı önemsiyor ve bunu gerçekleştirmek için gerekli platformları ve yaklaşımları hayata geçiriyoruz.